Print

Wat doen we

De Legende der Weerwolven

Volgens de legende zijn weerwolven mensen die in de nacht, onder invloed van de volle maan, in wolven veranderen. De weerwolf is enkel ’s nachts actief als wolf, en gaat dan op zoek naar slachtoffers die hij bloeddorstig verscheurt. In de ochtend keert hij terug in zijn menselijke vorm en lijkt een normaal leven te leiden zoals alle andere mensen. De naam ‘weerwolf’ komt van het Germaanse ‘wer’ (‘mens’) en ‘wolf’. ‘Weerwolf’ betekent dus eigenlijk niets minder dan menswolf.

Het thema spreekt tot de verbeelding en is dan ook het onderwerp van een heel aantal spellen. In België en Nederland is vooral het spel ‘De Weerwolven van Wakkerdam’ bekend. Dit spel is uitgegeven door 999 games en is een vertaling van het Franse ‘Les Loups-Garous de Thiercelieux’. Er bestaan van dit spel nog uitbreidingssets: ‘Volle Maan’ en ‘Het Dorp’ en recent is er ook nog het uitbreidingspakket ‘personages’ bijgekomen.

‘De Weerwolven van Wakkerdam’ en de uitbreidingssets vormen de basis van onze Events. Doorheen de jaren hebben wij daaraan heel wat eigen elementen toegevoegd zodat het spel speelbaar is met een grote groep en elke keer weer een nieuw avontuur is. Zelfs voor de doorwinterde weerwolvenspeler!

Het Basisspel

De principes van het spel zijn zeer eenvoudig. De spelers worden ingedeeld in weerwolven en burgers. Aan de hand van rollenkaarten die in het begin van het spel worden uitgedeeld weet je in welke groep je thuis hoort. Je weet dus zelf of je een weerwolf of een burger bent, maar je weet dat niet van al de andere spelers. De weerwolven trachten het hele dorp Wakkerdam te verslinden. Ben je burger, dan tracht je te overleven! Met wat geluk ben je de ziener of het onschuldige meisje of een andere bijzondere burger en beschik je over speciale krachten die van pas komen in het spel.

Tijdens het spel zit iedereen in een kring en worden dagen en nachten afgewisseld. In de nacht sluit iedereen de ogen en worden de weerwolven actief. Dit wil zeggen dat zij de ogen open doen en kenbaar maken aan de spelbegeleider wie zij deze nacht zullen vermoorden. Nadat ook andere speciale rollen hun gave hebben uitgespeeld wordt het terug dag en vertelt de spelbegeleider het eindresultaat van die nacht. De dag die hierop volgt kan het dorp beslissen wie zij niet vertrouwt en dus zullen terecht stellen en doden. Aangezien de wolven zich overdag gedragen als gewone burgers hebben zij evenveel recht om te stemmen.

‘De Weerwolven van Wakkerdam’ is een interactief spel waarbij je de anderen tracht in te schatten om ieders identiteit te achterhalen en zo de weerwolven te ontmaskeren.

De Weerwolven van Wakkerdam is een spel voor 8 tot 18 spelers. Tijdens onze Events spelen we ‘Wakkerdam’ in groot formaat met 100 deelnemers! Zowel beginners als gevorderden zijn hier welkom. Wie het spel voor het eerst speelt, kan vlot meedoen omdat de spelleider iedereen goed begeleidt en antwoordt op mogelijke vragen. Voor wie het spel al kent, vormen de uitbreidingen ongetwijfeld een bloedstollende verrassing. Nu al zeker van de winst? Dan zijn we benieuwd hoe je gaat reageren als plots alles er toch een beetje anders gaat uitzien.

Wil je meer achtergrond over het basisspel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ en wil je weten hoe het spel exact verloopt, klik dan hier en lees wat Wikipedia erover schrijft.

Weerwolven Event

Het weerwolven Event is in de eerste plaats een evenement voor iedereen vanaf 15j aar waarin het basisspel extra dimensies krijgt. Het verschil tussen het gewone spel en het Weerwolven Event zit vooral in de spelelementen die in een kleine groep niet mogelijk zijn. Zo komen er in ons Weerwolven Event karakters voor die in het basisspel niet aanwezig zijn, maar ook gebeuren er dingen in het dorp die je totaal niet in de hand kan houden.

Ook heb je de mogelijkheid om van het ene dorp naar het andere dorp over te stappen , bijvoorbeeld indien je vreest voor je leven. Hier kan je dan een nieuw leven beginnen, met je eigen karakter.

Natuurlijk blijft het in de eerste plaats een gezellig en dus niet te missen evenement! Er is ruimte om aan de toog na te praten over het spel en zo nieuwe mensen te leren kennen. En wie het spelen nog niet beu is, kan tussendoor altijd een ander gezelschapsspel spelen dat hier ter beschikking staat.